Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z brokułami i pieczarkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 5 dużych
pierś z indyka około 500 gram
brokuły 1/2 koszyczka
makaron penne 200 gram
śmietana 30% 200 ml
tymianek duża szczypta
sól i pieprz do smaku

Porada

Można jeść same lub posypane startym serem żółtym.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z brokułami i pieczarkami

Brokuły i makaron obgotowujemy oddzielnie w osolonej wodzie. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy aż puszczą wodę. Gdy puszczą wodę, dodajemy do nich pokrojone w kostkę piersi. Gdy się posmażą dodajemy makaron i rozdrobnione brokuły. Dodajemy sól i pieprz do smaku, tymianek jeśli świeży to posiekany i mniej niż suszonego bo da więcej aromatu. Na koniec zalewamy wszystko śmietaną, mieszamy i dajemy składnikom 10 minut na ogniu aby się wymieszały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.11.2015 17:54
smaczny obiadek
Aneta41 29.10.2015 12:21
świetny makaronik
Jumper123 27.10.2015 13:04
pyszny makaron

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak