Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kaczki w sosie pomarańczowym z kandyzowaną dynią oraz jabłkami
Kroki postępowania
Przekładamy do naczynia żaroodpornego lub na blaszkę i zapiekamy w piekarniku ok. 5-8 min w temp. 180 stopni C.
pierś z kaczki | 2 szt. |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat |
sok z pomarańczy | |
skórka z pomarańczy lub limonki | |
jabłko | 1 szt. |
dynia | |
miód | 2 łyżki |
rozmaryn świeży |
seler naciowy | |
cebula | 1 szt. |
czosnek ząbki | 1 szt. |
mleko | 250 ml |
masło | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: