Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata z pastą Budwig i pestkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata 1 szt
groszek konserwowy 4 łyzki
twaróg 100 g
olej lniany 3 łyzki
czosnek pół ząbka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyzeczki
słonecznik łuskany
pestki dyni

Porada

Sałata z bardzo zdrowa pastą Budwig na bazie twarogu chudego i dobrej jakości oleju lnianego tłoczonego na zimno o który mówi się, że jest polskim złotem.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata z pastą Budwig i pestkami

Sałate myjemy, osuszamy i twiemy na mniejsze kawałki.
Groszek odsączamy z zalewy i dodajemy do sałaty.
Twaróg ucieramy z olejejm lnianym oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy do smaku solą himalajska i pieprzem. Wykładamy kleksami na sałatę.
Pestki słonecznika i dyni prazymy na suchej patelni aż zaczna się złocić i ładnie pachnieć. Posypujemy sałatkę. Oprószamy ziołami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 18.11.2015 19:23
super przepis
dorota20w 28.10.2015 15:35
dziękuję :)
wyattearp 28.10.2015 13:58
pysznie wygląda
2milutka 27.10.2015 16:15
swietna na przekąskę
dorota20w 27.10.2015 16:09
dziękuję :)
Wafelek2601 27.10.2015 15:57
Świetna sałatka
Agnieszka-87-25 27.10.2015 14:55
sałatka mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak