Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka z golonki i biodrówki...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 80 dag
biodrówka 80 dag
włoszczyzna 1/2 pęczka
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżeczki
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z golonki i biodrówki...

golonkę zalać wodą, zebrać szumy i gotować z 1 godzinę na niedużym ogniu, następnie dodać biodrówkę, ziele angielskie, liście laurowe, włoszczyznę, kucharka, pieprz i gotować do miękkości mięsa na niedużym ogniu

wystudzone mięso pokroić drobno do miski, włoszczyznę drobno pokroić, zalać wywarem przelanym przez drobne sitko, wymieszać

wywar nałożyć do szklanek, schować do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc

galaretkę podać z cytryną, octem....................SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 29.10.2015 15:04
jak dawno nie robiłam :)
Janina 28.10.2015 19:28
Bardzo lubię;)
wyattearp 28.10.2015 14:00
galaretka super -uwielbiam
pestka 28.10.2015 12:18
pyszna przekąska
Wacław 28.10.2015 10:03
takiej przekąski to nigdy nie odmówię ;-)
2milutka 28.10.2015 09:33
klasyka polskiej kuchni :)
Ewelina1991 28.10.2015 08:11
świetna golonka
norweska20 28.10.2015 00:17
chętnie bym zjadła
Łukasz15 27.10.2015 22:09
Pyszna galaretka
halina17 27.10.2015 20:44
Dobra galaretka.
pajbek 27.10.2015 20:38
takie lubię :-)
Joannasz3190 27.10.2015 20:29
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak