Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek z marcepanem
Kroki postępowania
Następnie ciasto rozwałkować i przełożyć do formy na tartę o średnicy 25 cm.
Na jeszcze ciepły spód do mazurka zetrzeć marcepan na dużych oczkach tarki jarzynowej.
mąka krupczatka | 200 gram |
mąka pszenna pełnoziarnista | 60 gram |
cukier | 60 gram |
masło | 150 gram |
żółtko jajek | 2 sztuka |
sok z cytryny | 1 łyżka |
marcepan | 200 gram |
migdały | 200 gram / mielone |
masło | 150 gram |
cukier | 100 gram |
jajko | 2 sztuka |
mąka tortowa | 50 gram |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: