Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszy jaglanej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 2 szklanki
cebula 1 sztuka
mięso (gotowane lub pieczone) 30 dkg
kapusta 1 główka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszy jaglanej

Ugotować kaszę, ale powinna zostać lekko niedogotowana - wziąść 1 litr wody na 2 szklanki kaszy. Cebulę obrać, drobno pokroić, podsmażyć. Dodać do kaszy cebulę i mięso. Sparzyć liście kapusty, ścinając zgrubienia u nasady liścia. Na liść nakładamy przyrządzoną kaszę i szczelnie obwijamy. Przegotować płaski, szeroki garnek, włożyć tłuszcz, ułożyć gołąbki, podlać wodą (ok. 1,5 litra) i dusić na wolnym ogniu. Podawać z sosem grzybowym lub pomidorowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 20.07.2011 23:46
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak