Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z natką pietruszki.

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 50 dag
bułka namoczona w mleku 1 sztuka
jajko 2 sztuki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Natka pietruszki suszona Prymat 3 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z natką pietruszki.

1.Mięso oczyszczamy,myjemy i bardzo dokładnie osuszamy,następnie razem z bułką mielimy w maszynce.Do zmielonego mięsa wbijamy jajka,dodajemy natkę pietruszki,przyprawiamy do smaku solą i białym pieprzem.Następnie dokładnie masę mięsną mieszamy.
2. Z masy mięsnej formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej.Następnie smażymy je na rozgrzanym oleju do miękkości z obu stron.Usmażone kotlety osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 03.11.2015 13:24
Dziękuję:)
gusia1000 02.11.2015 21:23
Zawsze dobre.
Dorota76 01.11.2015 14:34
super smakują
Babeczka35 01.11.2015 14:19
Dziękuję:)
bertpvd 01.11.2015 09:27
pyszne kotlety ;)
Futka 01.11.2015 09:24
Świetne i bardzo smakowite kotleciki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak