Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle z indyka w sosie pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z idyka 1 kg
pieczarek 1 kg
śmietana jogurtowa
cebule 3
sól, pieprz
masło do smażenia
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle z indyka w sosie pieczarkowym

Pierś z indyka pokroić na sznycle ( można trochę rozbić sznycle).Gotowe sznycle posolić i popieprzyć z obu stron. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem masła obsmażamy indyka sote. Pieczarki i cebulę kroimy w talarki dusimy na maśle 15min. dodajemy śmietanę i pokrojoną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do garnka żaroodpornego wykładamy sznycle i polewamy sosem z pieczarkami. Zapiekamy 20min. Podajemy z ryżem i brzoskwiniami z puszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 18.01.2015 14:25
sznycle ładnie wyglądają
Beata77 28.08.2010 19:49
Super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak