Przepis i sposób przygotowania na: Musztardowy kurczak z pieczonymi warzywami
Kroki postępowania
Marchewkę obieram, ziemniaki także i kroję na cząstki. Przekładam do worka do zapiekania, dodaję zioła, sól i wstawiam worek do brytfanny.
Musztarda sarepska Prymat | 3 łyżka |
Musztarda francuska Prymat | 1 łyżka |
Sól ziołowa jodowana Prymat | 1/2 łyżeczki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/3 łyżeczki |
ocet balsamiczny | 2 łyżki |
natka pietruszki | 1 łyżka |
miód | 1 łyżka |
cebula | 1 sztuka |
curry | 1 łyżeczka |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
marchewka | 1 kg |
ziemniaki | 3 sztuki |
rozmaryn | 1/2 łyżeczki |
oregano | 1/2 łyżeczki |
sól | 1/2 łyżeczki |
udka kurczaka | 3 sztuki |
pałki z kurczaka | 3 sztuki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: