Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto brzoskwiniowe z budyniem
Mąkę przesiewamy na stolnicę wraz z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodajemy margarynę i siekamy nożem. Dodajemy resztę składników i zagniatamy gładkie ciasto. Owinąć je folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
Ciasto na spód wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy, wylepiamy nim spód i boki wysmarowanej tłuszczem formy i podpiekamy przez 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 C. Popieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy.
Kruszonka
Kruszonkę zagniatamy podobnie jak ciasto, owijamy je w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki.
Masa
Budynie gotujemy na 1 litr mleka zgodnie z instrukcją na opakowaniu dodając 5 łyżek cukru. Budyń lekko studzimy i jeszcze ciepły rozsmarowujemy równo na podpieczonym spodzie.
Brzoskwinie osączamy z syropu, kroimy w dość grube plasterki, które następnie układamy na budyniu lekko dociskając. Na wierzch ścieramy kruszonkę. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 C i pieczemy około 40 minut. Wyjmujemy odstawiamy do przestudzenia i posypujemy cukrem pudrem.