Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lane kluski na rosole

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół

udka kurczaka 3 sztuki
marchew 2 sztuki
seler kawałek
pietruszka mała
zielenina
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
Liść lubczyku suszony Prymat
Pieprz biały mielony Prymat szczypta
cebula opieczona nad ogniem

lane kluski

mąka pszenna 1 szklanka
woda 1 szklanka
jajko 2 sztuki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Lane kluski na rosole

Udka oczyszczamy, płuczemy i wrzucamy do gotującej się wody Warzywa obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do gotującego się mięsa, doprawiamy przyprawami. Dodajemy takze cebulkę opieczoną nad ogniem. oraz zieleninę .Gdy warzywa będą miękkie a mięso dobrze ugotowane, doprawiamy solą, pieprzem. Lane kluski: Jajko mieszamy z odrobiną mąki, by powstała jednolita masa i nie było grudek, solimy i uzupełniamy wodą tak by powstało a'la lane ciasto. . Do gotującego się rosołu wlewamy powoli ciasto roztrzepując widelcem lub trzepaczką. Gotować ok 2-3 min. Gotowy rosół posypać obficie natką pietruszki .Smaczego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 04.11.2015 19:48
Też takie robię ;)
Ewa Wojtaszko 04.11.2015 16:57
smak dzieciństwa :) teraz od czasu do czasu i ja takie robie
Hanna5 04.11.2015 13:56
Kocham to danie mmm.
Babeczka35 04.11.2015 07:32
Smaczny obiadek:)
Marta1986 03.11.2015 22:44
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak