Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cukiniowo- ziemniaczana

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1/2 kg
wywar warzywny 2 szklanki/może być z kostki
ziemniaki 15 dag
śmietanka 1/2 szklanki
natka pietruszki 3 łyżki/posiekana
masło 1 łyżeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cukiniowo- ziemniaczana

Wykonanie:
Ziemniaki obrać, pokroić, wrzucić do gorącej osolonej wody i gotować. Następnie dodać pokrojoną cukinię, wlać wywar i ugotować do miękkości. Dodać masło, posiekaną natkę pietruszki i pieprz do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 23.10.2015 08:04
lubię zupy - a ta wygląda na bardzo smaczną
Łukasz15 22.10.2015 22:36
Bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak