Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z sosem pieczarkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona
papryka żółta
makaron spaghetti 1 opakowanie
pieczarki 400 gram
masło 1 łyżka
śmietana 30% 1/2s szklanki
mąka
cebula
sok z cytryny
sól i pieprz
bulion warzywny 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z sosem pieczarkowym

Makaron ugotuj al dente.
Pieczarki pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny. Cebulę pokrój w kostkę i razem z pieczarkami podsmaż na maśle,ok 5 minut.
Posól i oprósz odrobiną mąki,podlej bulionem i duś pod przykryciem przez ok 15 minut.
Dodaj pokrojone w paski pieczarki i duś następne 15 minut.
Do pieczarek wlej śmietankę i zagotuj. Na koniec dopraw do smaku solą i pieprzem.
Podawaj z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 08.11.2015 12:50
bardzo dobre
Ewa Wojtaszko 24.10.2015 22:16
ja tak samo ^^
w mojej kuchni 23.10.2015 17:54
dla mnie pyszna potrawa
Ewelina1991 23.10.2015 13:59
uwielbiam spaghetti
anemon 23.10.2015 10:24
Makaron, to zawsze dobry pomysł na szybki i smaczny obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak