Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z boczkiem i ricottą
Kroki postępowania
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, trzymamy w ciepłym miejscu. Boczek kroimy w cienkie paseczki, cebulę siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę.
makaron spaghetti | 30 dag |
ser ricotta | 25 dag |
chudy boczek | 20 dag |
cebula | 1 sztuka |
oliwa | 2 łyżki |
czosnek | 2 ząbki |
papryczka chili | 1 sztuka |
sos pomidorowy | 3 łyżki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
oregano świeże | do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: