Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona czerwona kapusta z jabłkiem.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 główka
jabłko kwaśne 1 sztuka
masło do smażenia około 3 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona czerwona kapusta z jabłkiem.


1.Kapustę obieramy z wierzchnich liści,następnie kroimy,zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości.Gdy kapusta będzie miękka dokładnie odcedzamy.
2.Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach,dodajemy do kapusty.
3.Do kapusty dodajemy również masło i dusimy wszystko kilka minut.Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 12.11.2015 17:22
Dziękuję i polecam zrobić:)
IZABELA29 11.11.2015 11:08
bardzo taka lubię ale za rzadko ja robię
Damiano
Damiano 11.11.2015 08:41
uwielbiam taką kapustę
Ola1984 11.11.2015 08:06
Klasyka w najpyszniejszym wydaniu.
Babeczka35 11.11.2015 07:06
Dziękuję:)
Benita 11.11.2015 01:12
uwielbiam modrą kapustę
jagoda5913 11.11.2015 00:38
smaczna kapusta
gusia1000 11.11.2015 00:06
Dobra taka kapusta.
Łukasz15 10.11.2015 23:10
Pyszna, moja ulubiona
Iwusia 10.11.2015 23:01
juz czuje jej smak
Renata9 10.11.2015 21:57
Lubię taką kapustkę jest bardzo smaczna :-)
mirosława4 10.11.2015 21:33
smaczny dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak