Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lazania rybna

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

łosoś filet 40 dag
makaron lasagne 6 płatów
sól i pieprz do smaku

sos beszamel

mleko 1 szkl
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól do smaku

dodatkowo

ser żółty 15 dag
przecier pomidorowy 300 ml
śmietana 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Lazania rybna

Makaron ugotować al dente. Łososia drobno posiekać i podsmażyć, dodać śmietanę i przecier, smażyć mieszając około 2-3 minut, doprawić do smaku.

W rondlu roztopić masło, wsypać mąkę i podsmażyć na złoty kolor. Zalać mlekiem energicznie mieszając, dodać sok z cytryny i przyprawy do smaku. Gotować do uzyskania gęstego sosu.

Blaszkę wysmarować masłem, wylać kilka łyżek sosu beszamel, położyć płat makaronu. Wyłożyć część farszu rybnego i posypać startym serkiem. Znów polać beszamelem, położyć makaron, farsz z łososia i ser i tak do zakończenia składników.

Na koniec polać beszamelem.

Piec w 180 stopniach przez 30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 12.11.2015 20:43
Lubię to jeść.
mileneczka5 12.11.2015 13:22
pyszna lazania:)
Aleksandra/Olcia 12.11.2015 12:58
ojjj musi być pyszna
ilka01 12.11.2015 11:58
super przepis :)
misia123410 12.11.2015 11:50
lubię lazanie muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak