Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowy sernik z rosą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
cukier 10 dag
margaryna 10 dag
smalec 1 łyżka
jaja 1 sztuka
żółtko jajek 2 sztuki
proszek do pieczenia 1 opakowanie
ser biały 1 kg
cukier 2 szklanki
olej 1/2 szklanka
budyń czekoladowy
żółtko jajek 4 sztuki
jaja 2 sztuki
mleko 3 szklanki
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy sernik z rosą

Z mąki, cukru, margaryny, żółtek, jajka, smalcu i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto. Wykładamy nim blaszkę.

Masa serowa: Ser, jajka, żółtka, 1 szklanka cukru zmiksować, dodać budyń rozpuszczony w 2 szklankach mleka. Dodać pozostałe mleko, olej i dalej ubijać mikserem.
Piec razem 50 minut.
Pozostałe białka ubić z 1 szklanką cukru, dać na upieczony placek i piec około 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 03.12.2013 17:07
ale super się prezentuje
Marybeth
Marybeth 26.11.2011 09:39
apetyczne
katarzyna124 15.11.2010 17:06
Oczywiście:)
goofy9 14.11.2010 12:32
:) pewnie dlatego że czekoladowy ;)
katarzyna124 14.11.2010 12:28
Ależ on pięknie wygląda,że nawet ja choć nie przepadam za sernikami bym się skusiła na kawałeczek.Cudny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak