Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka w sosie grzybowym z ziemniakami
Kroki postępowania
Pierś kurczaka opłukać i pokroić w kostkę
Przełożyć do garnka z bulionem.
pierś z kurczaka | 1 sztuka |
podgrzybki | 100 g |
Bulion grzybowy | lub inny 2 szklanki |
cebula | 1 sztuka |
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat | |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat | 2-3 ziarenka |
olej do smażenia | |
śmietana 18 proc | 2 łyżki |
mąka pszenna | 2 łyzki |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 sztuki |
Papryka słodka mielona Prymat | szczypta |
natka pietruszki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: