Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kostka kokosowa kakaowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 4 szklanki
cukier puder 2 szklanki
margaryna 100 g
cukier waniliowy
jajko 2 sztuki
mleko 1 szklanka
miód płynny 4 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyzeczki

polewa

kakao 8yżek
cukier 1,5 szklanki
mleko 1\3 szklanki
margaryna 300 g
cukier waniliowy
aromat waniliowy kilka kropel
wódka 2 łyzki

dodatkowo

wiórki kokosowe 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Kostka kokosowa kakaowa

Ciasto: Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę, cały czas ucierając dodawać kolejne składniki: jajka, miód, mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie utrzeć na jednolitą, puszystą masę. Duza blaszke wyłozyć papierem do pieczenia a następnie wyłozyc na nia ciasto i piec około 40 min. Po upieczeniu ciasto wystudzić następnie pokroić cały blat w kostkę jednakowej wielkości. Polewa: Mleko, cukier i margarynę rozpuścić, dodać kakao , cukier waniliowy,aromat waniliowy i całośc zagotować. .Dodac takze wódkę. Kostki ciasta nabijać najlepiej na widelec i każda kolejno maczac w ciepłej polewie a nastepnie obficie obtaczać w wódkach kokosowych.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak