Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka z zurawina i biała czekoladą

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2, 5 szklanki
masło lub margaryna miękkie 1 kostka
cukier 3\4 szklanki
cukier waniliowy
jajko 1 sztuka
sól szczypta
cynamon Prymat większa szczypta
Soda oczyszczona Prymat 1 łyzeczka
żurawina suszona 1 szklanka
biała czekolada 1 sztuka
rodzynki garść

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka z zurawina i biała czekoladą

Miękkie masło uutrzeć z cukrem, dodac jajko i wyrobic składniki. Nastepnie nalezy dodać mąkę, sodę, sól, cynamon i dokładnie wymieszać .Zagniesc ciasto
. Do ciasta dodac żurawinę i pokrojoną w kostke czekoladę. Z masy wyrabiac ciasteczka i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pamietając o odstepach.
Ciasteczka piec w nagrzanym piekarniku .Gdy ostygną , zdjąc z blachy.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sabik86 08.11.2015 20:57
Zapisane do zrobienia. Żurawina i biała czekolada to moje ulubione połączenie.
mileneczka5 07.11.2015 23:35
dziękuje:)
Babeczka35 07.11.2015 20:30
Pyszne ciasteczka.
gosia1988 07.11.2015 19:03
smakowicie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak