Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szpinakiem i tuńczykiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

szpinak świeży 100 g
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
pomidor 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
jajko 4 szt
szalotka 1 szt

sos

oliwa 4 łyżki
musztarda 1/2 łyżeczki
ocet jabłkowy 1 łyżka
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szpinakiem i tuńczykiem

Składniki sosu wymieszać. Szpinak opłukać i wrzucić do miski razem z pokrojoną w cienkie krążki szalotką. Wlać sos i wymieszać. Jajka ugotować na twardo i pokroić na ćwiartki. Na talerz wyłożyć szpinak i pozostałe składniki. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 29.11.2015 18:09
pięknie się prezentuje
bertpvd 29.11.2015 18:08
uwielbiam takie smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak