Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecieraki z twarogiem, smażoną cebulą i kiełbasą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 5 dużych
mąka pszenna 5 łyżek
jajko 1
sól i pieprz
twaróg
woda 3 litry
cebula biała 1 duża
kiełbasa z dzika 1 pętko

Porada

Kiełbasę z dzika możemy zastąpić np zwyczajną lub Śląską.

Przepis i sposób przygotowania na: Przecieraki z twarogiem, smażoną cebulą i kiełbasą

Ziemniaki obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki, przekładamy je na sitko aby odsączyła się woda, odsączamy dopóki nie będzie z ziemniaków dość gęstej masy. Następnie dodajemy jajko, mąkę solimy i pieprzymy dość obficie, mieszamy. Gotujemy wodę w dużym garnku.
Cebulę szklimy pokrojoną w piórka i z nią podsmażamy pokrojoną w kostkę kiełbasę, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Gdy woda się zagotuje, po woli ale ciągle ziemniaczane ciasto wykładamy na wrzącą wodę, muszą tworzyć się kluski, od momentu wypłynięcia gotujemy 30 sekund do minuty i wyjmujemy za pomocą sitka na talerz. Na to kładziemy cebulę z kiełbasą i twaróg.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 24.08.2016 21:15
Coś jak kluski szare
Ewa Wojtaszko 30.11.2015 10:24
fajne te przecieraki, na pewno smczane :)
mirosława4 29.11.2015 23:00
nigdy nie jadłam i nie słyszałam o takim daniu , jestem ciekawa jak smakuje :)
Jolcia_90 29.11.2015 18:22
Nie znam takiego dania, pierwszy raz spotykam się z taką nazwą :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak