Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wołowe z warzywami i mielonym mięsem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 1 kg
mięso mielone wieprzowe 30 dag
czosnek 2 ząbki
przyprawy 1 łyżka ( do mięsa mielonego)
cebula 1 szt
szczypiorek 1/2 pęczka
dynia 10-15 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
ogórki kiszone 2 szt
boczek wędzony 5-7 dag
papryka czerwona 1 szt
musztarda 6-7 łyżeczek
mąka pszenna
oliwa 2-3 łyżki
kostka rosołowa 1 szt

Porada

Roladki z mięsa wołowego z dodatkiem warzyw, wędzonego boczku i mięsa mielonego są rewelacyjne.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wołowe z warzywami i mielonym mięsem

Kroki postępowania

1
Mięso wołowe umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w poprzek włókien, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 1 - Roladki wołowe z warzywami i mielonym mięsem foto
2
Mięso mielone wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną cebulą, przyprawą do mięsa mielonego, odrobiną soli i pieprzu. Każdy kawałek mięsa wołowego posmarować warstwą mięsa mielonego.
Krok 2 - Roladki wołowe z warzywami i mielonym mięsem foto
3
Posypać startą na tarce dynią i posiekanym szczypiorkiem.
Krok 3 - Roladki wołowe z warzywami i mielonym mięsem foto
4
Ułożyć słupek papryki, ogórka kiszonego i wędzonego boczku. Warzywa i boczek posmarować musztardą.
Krok 4 - Roladki wołowe z warzywami i mielonym mięsem foto
5
Mięso zwinąć w roladki.
Krok 5 - Roladki wołowe z warzywami i mielonym mięsem foto
6
Spiąć wykałaczkami lub zawinąć nitką kuchenną, obtoczyć w mące ułożyć w naczyniu żaroodpornym,.
Krok 6 - Roladki wołowe z warzywami i mielonym mięsem foto
7
Skropić oliwą i włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika, zrumienić, ostudzić. Następnie z roladek usunąć nici, podlać odrobiną wody z rozpuszczoną kostką rosołową, dodać angielskie ziele i liść laurowy. Przykryć i dusić do miękkości.

Powstały sos wymieszać z łyżką śmietany, przyprawić do smaku pieprzem i solą, przecedzić przez sito.
Krok 7 - Roladki wołowe z warzywami i mielonym mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 30.11.2015 11:21
fajne nadzienie :)
Ola1984 30.11.2015 08:18
Właśnie taki obiad za mną chodzi :) Mniam!
Łukasz15 29.11.2015 21:47
Z chęcią zjem takie roladki
IKrakowianka 29.11.2015 21:17
lubię takie dania!
Megg 29.11.2015 21:07
wspaniałe mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak