Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z fasolką szparagową

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia żółta 2 szt
fasolka szparagowa 15 dag
pomidory 1/2 kg
kiełbasa podwawelska 1/2 kg
por 1 szt
papryka 2 szt
oliwa 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
czosnek 1 ząbek
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Porada

Leczo z warzywami i kiełbasą to bardzo łatwe do przygotowania, smaczne i sycące danie jednogarnkowe.

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z fasolką szparagową

Kroki postępowania

1
Fasolkę szparagową blanszować w osolonej wodzie, osączyć.
Krok 1 - Leczo z fasolką szparagową foto
2
Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić na kawałki.Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w kostkę lekko zrumienić na patelni. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojony por, czosnek i paprykę.
Krok 2 - Leczo z fasolką szparagową foto
3
Następnie dodać pokrojoną w kostkę cukinię i poddusić.
Krok 3 - Leczo z fasolką szparagową foto
4
Przełożyć do garnka, wsypać pokrojone pomidory.
Krok 4 - Leczo z fasolką szparagową foto
5
Dodać fasolką szparagową, kiełbasę, wlać odrobinę wody, dodać liść laurowy i gotować do miękkości warzyw.
Krok 5 - Leczo z fasolką szparagową foto
6
Połączyć z koncentratem pomidorowym.
Krok 6 - Leczo z fasolką szparagową foto
7
Doprawić do smaku solą, świeżo mielonym pieprzem i cukrem, zagotować.
Krok 7 - Leczo z fasolką szparagową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 19.11.2015 08:01
wygląda cudnie :)
olkaaa 18.11.2015 07:45
robię podobne
Bernadeta1 17.11.2015 19:21
smaczne jedzonko
gosia1988 17.11.2015 18:45
pyszne danie na obiad
danusia19671 17.11.2015 18:44
Uwielbiam leczo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak