Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z dyni, jabłek i brukwi

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 15 dag
warzywa 15 dag ( brukiew)
jabłko 1 szt
papryka zielona 1/3 szt
papryka czerwona 1/3 szt
szczypiorek 1/4 pęczka
ogórki kiszone 2 szt
cebula czerwona 1/2 szt
majonez light 2-3 łyżki
sok z cytryny do smaku
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Surówka z dyni z dodatkiem brukwi i jabłek jest smacznym, szybkim do przygotowania i zdrowym dodatkiem do obiadu.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z dyni, jabłek i brukwi

Brukiew i dynię obrać ( z dyni usunąć miąższ z pestkami), zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z odrobiną soli.

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie słupki. Szczypiorek i cebulę drobno posiekać. Ogórki pokroić w kosteczkę.

Obrane jabłko bez nasion zetrzeć na grubej tarce, skroić sokiem z cytryny. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 22.11.2015 09:52
wyglada pysznie
olkaaa 18.11.2015 07:45
jeszcze takiej nie jadłam
Iwusia 17.11.2015 23:37
smakowicie wygląda
jasiek 17.11.2015 21:49
idealna surówka drugiego dania
agnieszka214 17.11.2015 20:48
Musi być smaczna taka sałatka
IKrakowianka 17.11.2015 20:27
lubię takie surówki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak