Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy ser smażony

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1 kg
jajko 2 sztuki
sól do smaku
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy ser smażony

Ser na ser smażony musi dojrzeć. Ja zawsze przyspieszam i do twarogu dodaje sodę. Następnie twaróg jak ma intensywny zapach kruszymy na kawałki..Na patelni rozpuszczamy masło,gdy już się rozpuści należy przełożyć zgliwiały ser i podgrzewać na bardzo małym ogniu mieszając do momentu rozpuszczenia.Dodać sól. Trzeba mieszać i uważać żeby się nie przypaliło..Gdy uzyskamy pożądaną masę i ser będzie bardzo ciepły ściągamy patelnię z pieca i dodajemy rozkłócone jajka ,szybko mieszając po dodaniu jajek nie należy sera ponownie podgrzewać .Jeszcze ciepły ser przelewamy do salaterek. GOTOWE Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 20.11.2015 07:19
jeszcze nigdy nie jadłam czegoś takiego ale brzmi ciekawie
pajbek 19.11.2015 21:15
Muszę wypróbować :-)
jola91 19.11.2015 21:15
Bardzo lubię taki ser :)
Stenka 19.11.2015 19:43
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak