Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i natką pietruszki

5.0
(32)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Błyskawiczna surówka do obiadu z kiszonej kapusty. Świetnie smakuje jako dodatek do ryby. 

Składniki:

kapusta kiszona 500 gramów
marchewka 1 sztuka
cebula 1 mała sztuka
jabłko kwaśne 1 sztuka
natka pietruszki według uznania
sól i pieprz do smaku
olej 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i natką pietruszki

1. Kapustę płuczemy, dokładnie odciskamy z wody i drobno kroimy.
2. Marchewkę, jabłko i cebulę obieramy, płuczemy i dokładnie osuszamy. Natkę pietruszki płuczemy i dokładnie osuszamy.
3. Marchewkę i jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach. Natkę i cebulę kroimy bardzo drobniutko.
4. Wszystkie składniki mieszamy z olejem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 12.05.2017 09:50
Dziękuję;)
Beatris 20.11.2015 16:13
Pyszny dodatek do obiadu:)
gusia1000 20.11.2015 13:39
Zdrowo i smacznie.
misia123410 20.11.2015 09:23
Szybka i smaczna.
Babeczka35 20.11.2015 07:49
Dziękuję:)
Wafelek2601 20.11.2015 07:10
Lubię taką surówkę
Franciszek 19.11.2015 23:17
szybka i zdrowa
Kasnaj 19.11.2015 23:06
klasyka która zawsze jest na czasie
Marta1986 19.11.2015 21:44
smaczna surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak