Przepis i sposób przygotowania na: Babka cytrynowa
Gotowe ciasto wylać do formy uprzednio posmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Piec w tem. 200 stopni przez około 60 minut.
Upieczoną posypać cukrem pudrem.
mąka pszenna | 0,5 kg |
cukier | 25 dag |
masło lub margaryna | 25 dag |
mleko 3,2% | 0,5 szkl. |
jajko | 4 szt. |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
skórka z cytryny | 1 szt. |
cukier puder | |
margaryna do smarowania formy | |
Bułka tarta klasyczna Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: