Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki budyniowe z dżemem truskawkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składniki

mąka 200 g
budyń owocowy malinowy lub truskawkowy 1opakowanie
mleko 2 szklanki
jajko 2 sztuki
olej 2 łyżki
cukier 1 łyzka
sól szczypta

dodatkowo

dżem truskawkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki budyniowe z dżemem truskawkowym

Mleko , mąkę , budyń, olej oraz cukier a takze zółtka nalezy zmiksowac na gładkie ciasto. Białka ze szczyptą soli ubic na piane i dodac do masy , delikatnie całośc ze soba mieszając. Odstawić na 15 minut.
Smażyć na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoty kolor.Nalezniki nadzewac dzemem zwijać.. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak