Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wątróbki drobiowej

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kg
grzyby suszone 1 dag
cebula biała 1 szt
smalec 2 łyżki
żółtko jajek 1 szt
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wątróbki drobiowej

Wykonanie:
Grzyby namoczyć, ugotować i pokroić w paseczki. Cebulę pokroić w plasterki i przysmażyć na smalcu, następnie połączyć z wątróbką, grzybami i dusić przez 15 minut. Następnie zmielić, dodać żółtko, masło, przyprawy do smaku, starannie wymieszać. Podawać na zimno do kanapek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 07.12.2015 20:28
lubię takie jedzonko
halina17 07.12.2015 19:05
Jak dla mnie dobra pasta z wątróbki :)
Ania321 07.12.2015 18:59
takiej pasty jeszcze nie jadłam, a że wątróbkę bardzo lubię to muszę koniecznie wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak