Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowe ciasteczka z amarantusem i rodzynkami.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka tortowa 1 szklanka
amarantus ekspandowany 1 szklanka
cukier trzcinowy 2 łyżki
jajko 1 sztuka
masło lub margaryna 15 dag
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rodzynki pół szklanki

Dodatkowo

mąka pszenna do posypania stolnicy

Porada

Z przepisu wyszło mi 20 ciasteczek.

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowe ciasteczka z amarantusem i rodzynkami.

1.Z podanych składników zagniatamy ciasto.Następnie z ciasta odrywamy kawałki i toczymy kulki na posypanej mąką stolnicy.Każdą kulkę spłaszczamy formując ciasteczko.
2.Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
3.Ciasteczka pieczemy około 15-20 minut do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 09.12.2015 08:02
Dziękuję:)
gusia1000 08.12.2015 23:59
Na pewno dobre.
Anna169Hosz 08.12.2015 22:47
Ciekawe ciasteczka.
Ania84 08.12.2015 22:14
smaczne :)
sliwka 08.12.2015 19:51
Pyszne i zdrowe;))
Renata9 08.12.2015 19:46
Fajne ciasteczka, piekę podobne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak