Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowy kalafior

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
masło 82% 100 G
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szklanki
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowy kalafior

Kroki postępowania

1
Kalafior myjemy , dzielimy na małe różyczki , gotujemy do zmięknięcia w osolonej wodzie.
Krok 1 - Czosnkowy kalafior foto
2
W tym czasie czosnek obieramy , kroimy drobno ( nie przeciskamy przez praskę ) smażymy na odrobinie oleju , dodajemy masło a gdy się rozpuści wsypujemy bułkę tartą , energicznie mieszamy do połączenia się składników.
Krok 2 - Czosnkowy kalafior foto
3
Do czosnku dodajemy masło i odrobinę pieprzu a gdy się rozpuści wsypujemy bułkę tartą , energicznie mieszamy do połączenia się składników.
Krok 3 - Czosnkowy kalafior foto
4
Odcedzony kalafior polewamy zawartością patelni , mieszamy.
Krok 4 - Czosnkowy kalafior foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 09.12.2015 20:03
Polecam :)
gosia56 09.12.2015 14:44
jeszcze tak nie jadłam ale na pewno pyszny
Habibi 09.12.2015 12:48
moje smaki :)
Madzai 09.12.2015 09:49
Jeszcze takiego nie próbowałam :)
slodkieniebo 09.12.2015 08:43
Uwielbiam taki kalafior :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak