Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywno-pomidorowa z makaronem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1 litr
sok pomidorowy 1 litr
warzywa mrożone wieloskładnikowe 500 g
mleko 1-2 szkl.
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier
makaron nitki

Porada

Najsmaczniejsza zupa wychodzi z wieloskładnikowych mieszanek, ale przygotowuję ją z różnych zestawów warzyw - tym razem mrożonka składała się z marchewki, selera, pietruszki, pora, fasolki szparagowej, ziemniaków i kalafiora.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywno-pomidorowa z makaronem

Przygotować esencjonalny wywar z kurczaka, odcedzić, wsypać mrożone warzywa, doprawić przyprawą warzywną i gotować do miękkości.
W międzyczasie ugotować makaron w dobrze osolonej wodzie, odcedzić i przepłukać pod bieżącą wodą - pozostawić do odcieknięcia.
Do miękkich warzyw wlać sok pomidorowy i całość krótko zagotować -doprawić pieprzem, cukrem i płynną przyprawą do zup.
Przed podaniem połączyć z makaronem i podgrzać - zabielić słodkim mlekiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 09.12.2015 21:40
pożywna zupka ;-)
Wafelek2601 09.12.2015 16:23
Smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak