Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
szynka 10 dkg
pieczarki 15 dkg
szczypiorek
majonez
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z pieczarkami

Jajka ugotować na twardo, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Pieczarki zetrzeć na grubym oczku i wrzucić na osolony wrzątek na 5 minut. Odcedzić i odcisnąć. Szynkę pokroić drobno, szczypiorek posiekać, żółtka zetrzeć na tarce, dodać pieczarki, wymieszać z majonezem, doprawić do smaku. Farsz nałożyć do połówek jajek. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 12.12.2015 23:09
ja chętnie bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak