Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowce

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 2 szkl
margaryna 1/2 kostki
żółtko jajek 2 szt
jajko 1 szt
sól 1 łyżeczka
ocet 1 łyżka
drożdże świeże 2 dkg
cukier 2 łyżki
śmietana 18 proc 100 ml

farsz

cebula 3 szt
pieczarki 70 dkg
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowce

Drożdże wymieszać ze śmietaną i cukrem. Mąkę posiekać z margaryną i dodać pozostałe składniki, zagnieść ciasto i odłożyć je na pół godziny. Pokrojoną cebulę zeszklić, dodać drobno pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania soku, doprawić. Ciasto rozwałkować, przekroić wzdłuż na pół, na każda połowę nałożyć farsz pieczarkowy, zwinąć wzdłuż dłuższego boku i pokroić. Zawijaski układać na blaszce, odstawić na pół godziny i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 13.12.2015 13:26
Świetna propozycja
Janina 13.12.2015 10:24
Fajne z barszczykiem;))
Konczi 12.12.2015 22:00
przepyszna propozycja
2milutka 12.12.2015 20:40
fajny pomysł :)
sliwka 12.12.2015 19:39
Uwielbiam, pyszne:))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak