Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki faszerowane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Babeczki kruche

mąka 200 g
mąka krupczatka 100 g
masło 200 g
żółtko jajek 2 sztuki
śmietana 18 proc 2 łyżki
sól 1 łyżeczka

Nadzienie różowe

jajko 2 sztuki
chrzan o smaku cytrynowym Smak 1 łyżka
rzodkiewka 3-4 sztuki
majonez 1 łyżka
sól i pieprz
żurawina suszona 1 łyżka

Nadzienie zielone

szpinak 300 g
cebula 1/2 sztuka
ser feta 1/2 kostki
ząbek czosnku 2 sztuki
Sól morska ziołowa Prymat w młynku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki faszerowane

Składniki na ciasto wyrobić razem. Foremki o średnicy 6,5 cm wysmaruj tłuszczem i obsyp bułką tartą. Ciasto rozwałkuj dosyć cienko, wykrawaj odpowiednio duże kółka, wykładaj foremki, boki również.
Piekarnik nagrzej do 180 st. C (termoobieg). Babeczki piecz ok. 10-15 minut. Ostudź.

Nadzienie :
Poszczególne składniki kroimy, blendujemy ze sobą. Nakładamy na zimne babeczki. Można dowolnie udekorować zieleniną lub wędzonym łososiem..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joannaa24 15.12.2015 17:24
Bardzo fajne babeczki
halina17 15.12.2015 12:00
Jak dla mnie smaczne babeczki.
jagoda5913 15.12.2015 00:22
super pomysł
Jadwiga/Jaga85 14.12.2015 22:58
Podobają mi się!
Renataj 14.12.2015 22:00
Fajne, dobry pomysł na imprezkę sylwestrową:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak