Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowo-kokosowe
Podczas studzenia czekolady ubić jajka i żółtka z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę.
Dodać masę czekoladową, mleko, mąkę, proszek do pieczenia, wymieszać.
Przygotowane ciasto przelać do formy wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą (tylko dno!). Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni
W trakcie pieczenia przygotować masę kokosową. W rondelku rozpuścić margarynę z mlekiem i 0,5 szklanki cukru.
Dodać wiórki kokosowe i zagotować. Uwaga! Masa będzie gęsta. Odstawić z palnika i wystudzić
W osobnym naczyniu ubić pianę z białek. Następnie dodawać po łyżce cukru nie przerywając ubijania. Połączyć z wiórkami
Masę kokosową wylać na świeżo wyciągnięty spód i od razu włożyć z powrotem do piekarnika. Piec ponownie 20 minut w temperaturze 180 stopni