Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz zabielany z fasolą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 25 dag
buraki ćwikłowe 40 dag
włoszczyzna 1 pęczek
fasola Jaś 20 dag
śmietana 1/2 szklanki
czosnek 2 ząbki
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
Kwas cytrynowy Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz zabielany z fasolą

Wykonanie:
Fasolę opłukać, zalać przegotowaną i ostudzoną osoloną wodą i ugotować do miękkości. Mięso opłukać, pokroić, włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować. W między czasie obrać warzywa, pokroić, dodać do mięsa i gotować na wolnym ogniu około pół godziny. Buraczki również obrać, pokroić, zalać wrzącą osoloną wodą i gotować oddzielnie 20 minut. Po czym połączyć wszystkie składniki na barszcz, doprawić do smaku, zaciągnąć śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 18.12.2015 12:24
Taki barszcz lubię
mysza75 18.12.2015 10:18
fajna zupka
Krzysztof15 18.12.2015 09:39
lubie taki barszczyk
Gracer 17.12.2015 20:43
fajny pomysł na barszcz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak