Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gofry z mąki ryżowej - bezglutenowe

5.0
(49)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Gofry z mąki ryżowej - bezglutenowa wersja pysznej, słodkiej przekąski! Mąka nadaje nie tylko ciekawego smaku, ale i oryginalnego koloru - sprawdźcie przepis.

Składniki:

mąka ryżowa 80 g
jajko 1 sztuka
mleko 90 ml
olej 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gofry z mąki ryżowej - bezglutenowe

Dzięki zastosowaniu mąki ryżowej w gofrach, możemy uzyskać ciekawy, jednolity kolor. Gofry są jasne i wyglądają podobnie do biszkoptu. Mąka ryżowa jest delikatna w smaku, przez co nie wpływa na smak naszych wypieków!

Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy na 10-15 min. Po tym czasie pieczemy w rozgrzanej i lekko natłuszczonej gofrownicy. Podajemy z ulubionymi dodatkami np. jogurtem, dżemem, bitą śmietaną lub frużeliną.

Sprawdź także inne gofry bez glutenu:

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 08.12.2016 19:47
muszą być smaczne
wwwiolka 01.12.2015 13:29
Świetnie wyglądają..
slodkieniebo 01.12.2015 08:29
Z tego przepisu otrzymamy 2-3 gofry w zależności od gofrownicy.
Franciszek 01.12.2015 01:34
smaczne gofry
Jadwiga/Jaga85 01.12.2015 00:29
super deser!
mileneczka5 30.11.2015 23:08
o, jak smacznie!!gofry uwielbiam:)
Ania84 30.11.2015 22:55
pyszne a ile szt wychodzi?
Gracer 30.11.2015 22:12
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak