Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna z czerwoną pastą curry

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pasta curry czerwona
mleko tłuste 1 litr
mleko kokosowe 1 puszka
ziemniaki 3 średnie
marchewka 2-3 duże
kalafior mały
brukselka 350 g
makaron nitki pszenny chiński
koncentrat pomidorowy 100 g
cukier do smaku

Porada

Zupę przed podaniem można posypać posiekaną zieloną kolendrą.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z czerwoną pastą curry

Kroki postępowania

1
Zagotować mleko dodając litr wody, lekko osolić i włożyć różyczki kalafiora oraz grube kawałki marchewki.
Krok 1 - Zupa warzywna z czerwoną pastą curry foto
2
Dodać obrane i umyte brukselki. Gotować do miękkości.
Krok 2 - Zupa warzywna z czerwoną pastą curry foto
3
Warzywa odcedzić, a do wywaru włożyć obrane ziemniaki pokrojone na ćwiartki.
Ugotować do miękkości i zmiksować.
Krok 3 - Zupa warzywna z czerwoną pastą curry foto
4
Dodać łyżeczkę czerwonej pasty curry i mieszać do rozpuszczenia.
Krok 4 - Zupa warzywna z czerwoną pastą curry foto
5
Ponownie włożyć warzywa i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków, aby pozostały drobne kawałki.
Krok 5 - Zupa warzywna z czerwoną pastą curry foto
6
Włożyć surowy makaron i ugotować w zupie.
Krok 6 - Zupa warzywna z czerwoną pastą curry foto
7
Dodać koncentrat pomidorowy oraz puszkę mleka kokosowego - dokładnie wymieszać.
Krok 7 - Zupa warzywna z czerwoną pastą curry foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Szef Kuchni 1 04.12.2015 02:18
http://9xa.pl/r/m6p365-obiadow-na-kazda-kieszen
Habibi 02.12.2015 09:15
Zupka na indyjską nutę ;) Pikantna, aromatyczna i rozgrzewająca :)
Ewa Wojtaszko 01.12.2015 21:35
przepyszna !
gosia1988 01.12.2015 19:01
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak