Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki czerwone do obiadu

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone 2-4 szt
ocet jabłkowy 3-4 łyzki
cukier 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki czerwone do obiadu

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki. Buraczki umyć ,owinąć w folie aluminiową i wstawić do piekarnika .Piec w 160 stopniach około 1 godziny.
Krok 1 - Buraczki czerwone do obiadu foto
2
Po tym czasie studzimy .
Krok 2 - Buraczki czerwone do obiadu foto
3
Obieramy i ścieramy na grubszej tarce
Krok 3 - Buraczki czerwone do obiadu foto
4
Do garnuszka wsypujemy cukier i wlewamy ocet , gotujemy , studzimy .
Krok 4 - Buraczki czerwone do obiadu foto
5
Wlewamy do startych buraczków
Krok 5 - Buraczki czerwone do obiadu foto
6
Wszystko mieszamy ,przyprawiamy pieprzem ,solą do smaku i podajemy do obiadu z ziemniakami dowolnymi dodatkami.
Krok 6 - Buraczki czerwone do obiadu foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luna76 07.12.2015 15:38
Pyszne i pięknie zaprezentowane :)
gusia1000 07.12.2015 00:17
Zawsze dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak