Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ser smażony z kminkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 500 g
sól 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
Kminek mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ser smażony z kminkiem

Twaróg z solą,kminkiem i sodą dokładnie rozgnieść widelcem, najlepiej w metalowej misce, ponieważ dalsza praca będzie wykonywana na parze. Rozgnieciony twaróg odstawić na ok. 2 godziny. Po tym czasie ser wygląda jak napuszony i miejscami lekko roztopiony. Dokładamy masło i stawiamy na garnek z zimną wodą. Włączamy gaz i w miarę możliwości mieszamy rózgą. Kiedy ser się całkiem rozpuści mieszamy szybciej, aby pozbyć się ewentualnych grudek. Przyprawy do niego też możemy stosować różne : papryka słodka, ostra, curry, czosnek itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 20.08.2016 19:24
Lubie taki ser
anka1988 27.12.2015 12:54
U mnie w domu za takim przepadają. Ja kupuję w sklepie, a taki samemu zrobiony, domowy za pewno jest jeszcze smaczniejszy!
Habibi 27.12.2015 09:50
uwielbiam smażony ser z dużą ilością kminku :)
gosia56 27.12.2015 09:43
Dawno takiego nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak