Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle nadziewane farszem serowo-szpinakowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 2 szt
masło 1 łyżka
borowiki suszone 10 szt / mała garść
ser ricotta 50 g
smietana 18% 3 łyżki
wino białe wytrawne 1/2 szkl
szpinak mrożony 100 g
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 4 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 4 szczypty
kolendra 4 szczypty
makaron muszle 20 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle nadziewane farszem serowo-szpinakowym

Na patelnię dajemy masło, gdy się rozpuści, dodajemy poszatkowaną cebulę i pokruszone grzyby, przesmażamy, aż cebula zmięknie, dodajemy szpinak, dusimy aż odparuje nadmiar wody, dolewamy wina, czekamy chwilkę by alkohol odparował. Muszle gotujemy a'ldente po czym je wykładamy na sitko, nadziewamy farszem, jeszcze ciepłe podajemy, można też posypać parmezanem i zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 01.01.2016 20:11
Wyglądem cieszą najbardziej, ale i smak mi się podoba :))
Kolorowa 01.01.2016 16:07
Ale ładnie wyglądają- czuć lato !
Madzai 01.01.2016 15:40
Lubię takie połączenia
bertpvd 01.01.2016 14:27
przepiękne i smaczne
RenataZ-et 01.01.2016 14:09
super pomysł na przekąskę
marenka 01.01.2016 14:09
pyszne danie
mysza620 01.01.2016 13:52
to jest mój ulubiony zestaw smaków
Futka 01.01.2016 13:10
Wspaniała i bajecznie smaczna propozycja :)
Gracer 01.01.2016 13:08
smaczny pomysł
Janina 01.01.2016 12:30
Fajna propozycja;)
Aleksandra/Olcia 01.01.2016 12:27
pyszności!
IZABELA29 01.01.2016 12:11
pysznie wyglądają
cukiereczek 01.01.2016 12:06
pysznie nadziane
engie23 01.01.2016 11:06
apetycznie wygląda :)
gosia56 01.01.2016 11:02
na pewno pyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak