Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z tuńczyka i rzodkiewki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 2 łyżki
rzodkiewka 3 sztuki
oliwki zielone Smak 4 sztuki
sałata masłowa 3 liście
cebula 0,5 główki
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
Sól morska ziołowa Prymat w młynku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z tuńczyka i rzodkiewki

Rzodkiewkę i oliwki kroimy w krążki. Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki a cebulę siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z tuńczykiem. Przygotowujemy sos: olej mieszamy z sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem po czym polewamy sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak