Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z mintaja 500 g
por 80 g
marchewka 3 szt
pietruszka 1 szt
cebula czerwona 1 szt
olej rzepakowy 1/2 szklanki
woda 1/2 szklanki
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
ketchup pikantny 2 łyżki
mąka pszenna do panierki
tłuszcz do smażenia
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól i pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Kroki postępowania

1
Filety z mintaja pokroić na kawałki, każdy osolić i opanierować w mące pszennej i usmażyć na tłuszczu.
Krok 1 - Ryba po grecku foto
2
Marchew, pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pora pokroić w piórka, cebulę w drobną kostkę. Warzywa smażyć na oleju ok 10min. Dodać koncentrat pomidorowy, ketchup, liście laurowe, ziela angielskie i wodę, dusić kolejne 10min. Doprawić do smaku.
Krok 2 - Ryba po grecku foto
3
W naczyniu układać na przemian raz sos raz rybę.
Krok 3 - Ryba po grecku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 18.12.2015 21:21
Robię troszkę inaczej ale każda wersja jaką bym jadła zawsze pycha :)
misia123410 18.12.2015 20:17
wygląda bardzo smacznie:P
MałaMi89 18.12.2015 19:47
Uwielbiam! Obowiązkowa pozycja na święta ;)
Damiano
Damiano 18.12.2015 18:51
smaczna rybka
Madzai 18.12.2015 18:31
Bardzo lubię!
JulkaTomeczek 18.12.2015 17:55
Pyszne danie
ilka01 18.12.2015 14:43
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak