Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kokosowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 1 1/2 szklanki
jajko 5
cytryna 1
biała czekolada 100 gram
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 1 1/4 szklanki
olej rzepakowy 1 szklanka
cukier wanilinowy
śmietana 30% 2 łyżki
mleko 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kokosowa

Cytrynę sparz i zetrzyj z niej skórkę.
Olej,cukier,cukier wanilinowy zmiksuj. Powoli dodawaj po 1 jajku.
Mąkę przesiej. Wymieszaj z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi. Miksując dodawaj mleko i masę jajeczną. Na koniec dodaj skórkę z cytryny.
Ciasto przełóż do blaszki wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Piecz w piekarniku nagrzanym do 160 C przez ok. 80 minut.
Ciasto ostudź.
Przygotuj polewę.
Czekoladę wraz z kremówką rozpuść w kąpieli wodnej. Polej nią ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 18.01.2016 17:11
fajna babka
Franciszek 19.12.2015 00:25
dobra do kawy
fotoviderek 18.12.2015 23:47
Chętnie bym skosztował :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak