Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z żurawiną i papryką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie matjas 1 kg
żurawina 100 g
cebula 2
papryka czerwona
papryka żółta
papryka zielona
papryka pomarańczowa
olej
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z żurawiną i papryką

Śledzie moczymy kilka godzin- w zależności jakie słone lubimy. Kroimy na mniejsze kawałki.
Cebulę obieramy, drobno kroimy i sparzamy, skrapiamy ją olejem. Żurawinę zalewamy gorącą wodą na ok. 5-10 minut. Odcedzamy.
Paprykę myjemy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy na małą kostkę.
Śledzie przekładamy do słoika i dodajemy do nich cebulę, paprykę i żurawinę. Doprawiamy pieprzem. Zalewamy olejem i odstawiamy na jeden dzień, aby śledzie się „przegryzły”.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak