Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik piernikowy w słoiku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Spód

orzechy włoskie 250 gram
ciastka zbożowe z czekoladą 100 gram
cukier 65 gram
masło 80 gram

Masa serowa

ser twarogowy 1 kilogram
jajko 6 sztuk
cukier 2 szklanki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 płaskie łyżki
mąka ziemniaczana 1 płaska łyżka
olejek pomarańczowy 6 kropel

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik piernikowy w słoiku

1.
Spód: Masło rozpuszczamy. I delikatnie studzimy
2.
Do malaksera dodajemy orzechy , ciasta oraz cukier. Całość blendujemy. Dodajemy rozpuszczone masło i mieszamy łyżką
3.
Na dno słoików wykładamy masę orzechowo-coasteczkową. Wstawiamy do pieca rozgrzanego do 180 i podpiekamy 10 minut
4.
Masa serowa: Do malaksera dodaj ser, cukier całość zblenduj. Cały czas blendując dodawaj po 1 jaku. Na koniec dodaj przyprawę korzenną ,olejek oraz mąkę i wymieszaj
5.
Masę serową wylej po równo do słoików. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 1 godzinę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 30.12.2015 21:15
Muszę wypróbować taki styl podawania. Bardzo mi się podoba!
MałaMi89 22.12.2015 00:03
Takiego jeszcze nie piekłam, ale kto wie - może jak zaopatrzę się w ozdobne słoiki... ;)
Ada-Gaba 21.12.2015 22:28
super przepis
wwwiolka 21.12.2015 21:12
Bardzo fajny przepis.
Megg 21.12.2015 20:44
oj to musi być pyszne
Renataj 21.12.2015 20:16
Interesujący pomysł - jeszcze nie piekłam sernika w słoiku:)
Konczi 21.12.2015 19:04
ciekawa propozycja
RenataZ-et 21.12.2015 18:46
bardzo oryginalny pomysł
Joannasz3190 21.12.2015 18:03
Pyszności :)
Grazyna0211 21.12.2015 17:28
ciekawy pomysł
cukiereczek 21.12.2015 16:51
wspaniały,wyjątkowy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak