Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zasmażana fasolka szparagowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

mrożona fasolka szparagowa 450 gram
sól i pieprz do smaku

Zasmazka

mąka pszenna 2 łyżki
margaryna 2 łyżki
woda zimna 1/3 szklanki

Porada

Można użyć świeżej fasolki szparagowej, tym że przed gotowaniem najlepiej każdą z nich przeciąć na połowę.

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażana fasolka szparagowa

1. Fasolkę szparagową ugotować do miękkości, odcedzić pozostawiając na dnie kilka łyżek wody.
2. W międzyczasie sporządzić zasmażkę: margarynę roztopić, dodać mąkę pszenną, energicznie mieszając, przybrunacić, wlać zimną wodę, chwilkę pogotować. Zasmażkę wlać do fasolki, przyprawić do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 23.12.2015 17:53
same pyszności do zjedzenia
Aleksandra/Olcia 23.12.2015 13:07
nigdy takiej nie robiłam,brzmi interesująco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak