Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze zbiorów lata

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 150 gram
kalafior 100 gram
różyczki brokuła 2 różyczki
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy kawałek
pomidor 1 sztuka
koper świeży 3 gałązki
masło 2 łyżki
woda zimna 1 litr
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze zbiorów lata

1. Połowę ziemniaków pokroić w kostkę, połowę zetrzeć na tarce o grubych oczkach wraz z marchewką, selerem i pietruszką korzeń. Warzywa zalać wodą, dodać kalafior i brokuł oraz sól do smaku, gotować do miękkości.
2. Pomidora wraz ze skórką przesmażyć na maśle, przetrzeć przez sitko i dodać do miękkich warzyw. Dodać posiekany drobno koperek, zagotować, przyprawić do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joannaa24 05.01.2016 10:59
Pyszna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak